Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه بین الملل: عطاءالله مهاجرانی در یادداشت پیش رو به موضع بی بی سی و انگلیس درباره استقلال کردستان پرداخته و آورده است: بی بی سی در صدد توجیه و تبیین تحقق رویای دیگری در منطقه خاورمیانه است. بدیهی ست که این سیاست فراتر از اختیار مدیران بی بی سی عربی و یا فارسی و حتی مدیر کل بی بی سی و نیز ريیس کل بی بی سی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سیاست دولت انگلستان است که از طریق وزارت امور خارجه به بی بی .سی ابلاغ می شود.

به گزارش بولتن نیوز، متن این یادداشت که در صفحه اجتماعی نگارنده نیز منتشر شده، به شرح زیر است:

به نظرم دقت و تامل یا پیگیری زیادی لازم نیست تا دریابیم که بی بی سی در مجموع، به ویژه در بخش فارسی و عربی از موضوع استقلال کردستان حمایت می کند. به عنوان نمونه وقتی شما گفتگو ها را که تحلیل و تفسیر در آن از خبر اهمیت بیشتری پیدا می کند، با دقت و تانی می بینید، چهار جهت گیری در هر گفتگو قابل توجه است:

یکم: جهت گیری مجری
دوم: جهت گیری گزارشگر
سوم و چهارم : جهت گیری مهمانان

وقتی برنامه تمام می شود و شما در ذهنتان آن را مرور می کنید و یا اگر لازم بود دوباره برنامه را می بینید، شناخت و تمییز جهت گیری بی بی سی کار دشواری نیست.

به نظرم اگر از زاویه پدیدار شناسی بی بی سی نگاه کنیم؛ طبیعی و بلکه بدیهی ست که بی بی سی جهت گیری خود را داشته باشد! کارکنان بی بی سی این وظیفه را بر عهده دارند تا به حرفه ای ترین شکل و شمایل ممکن، جهت گیری را که از نهادهای بالا دستی ابلاغ می شود، اجرا کنند. همان کاری که صدا و سیما ی جمهوری اسلامی به دلیل حرفه ای نبودن از عهده آن بر نمی آید.

نهاد مافوق در بی بی سی که سازمان دهی جدیدی دارد و کارش را از روز نخست امسال، ۱/۱/۲۰۱۷ آغاز کرده است و مطابق منشور جدید بی بی سی خط مشی ۱۱ ساله ای را تا روز آخر سال ۲۰۲۷ ادامه خواهد داد، ریاستش با سر دونالد کلمنت است. از ایشان به عنوان رییس ساختار و سازمان بی بی سی یاد می شود. ایشان با حکم ملکه الیزابت انتخاب می شوند. مدیر کل بی بی سی توسط نهادی که مسوولیتش با کلمنت است، انتخاب می شود و در برابر آن نهاد در باره سیاست ها و برنامه ها و استراتژی بی بی سی پاسخگوست.

سر دونالد کلمنت در مقدمه گزارش سال برنامه ای /مالی امسال ۲۰۱۶-۲۰۱۷ جمله بسیار تامل انگیزی را بیان کرده است. بی بی سی با تمام توان و حجم خبری خود می کوشد که بین فکت و فیکشن تمایز قایل شود. این نکته را ایشان به عنوان تبیین خط مشی بی بی سی در تاریخ نزدیک به یک صد ساله اش مطرح کرده است. نگاه کنید به صفحه هفتم گزارش سال بی بی سی. (اینجا)

در باره این جمله می توان تامل کرد. اما بی بی سی با تکیه به تجربه طولانی و توانایی حرفه ای اش گاه یک فیکشن را تبدیل به فکت می کند و گاه یک فکت را تبدیل به فیکشن. این همان نکته ای است که می بایست در بین سطور پیام کلمنت یافت. بدیهی است که این موارد استثنایی ست. به عنوان مثال در تیترها و ادبیات بی بی سی در مورد استقلال کردستان از دو واژه بیشتر استفاده می شود. استقلال یک واقعیت است . استقلال یک حقیقت است. به عبارت دیگر( به قول بی بی سی فارسی) این واقعیت و حقیقت تحقق یک رویاست. تبدیل فیکشن به فکت، در این تحقق بی بی سی همنواست.

چنان که در دهه چهارم قرن بیستم، در دوران جوانی بی بی سی ، تاسیس بی بی سی درسال ۱۹۲۰ بوده است، رویای ارض موعود صهیونیست ها، با تشکیل کشور اسراییل تحقق یافت.

دولت ملی مصدق در کشور ما یک فکت بود و آغاز دوران جدیدی در تاریخ سیاسی ما، آن فکت با مدیریت چرچیل و همکاری آمریکا و نقش موثر بی بی سی تبدیل به یک فیکشن شد.

اکنون هم بی بی سی در صدد توجیه و تبیین تحقق رویای دیگری در منطقه خاورمیانه است. بدیهی ست که این سیاست فراتر از اختیار مدیران بی بی سی عربی و یا فارسی و حتی مدیر کل بی بی سی و نیز ريیس کل بی بی سی است. این سیاست دولت انگلستان است که از طریق وزارت امور خارجه به بی بی .سی ابلاغ می شود.

پرسش بزرگتری مطرح می شود: چرا دولت انگلستان از تشکیل کشور مستقل کردستان حمایت می کند و با تشکیل دولت مستقل فلسطینی مخالف است؟
این پرسش موضوع مقاله دیگری است.

انتهای پیام/#

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۲۶۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«نیست‌وَش» افتتاح شد/ تخیلی که بر مبنای خیال صورت می‌گیرد

راضیه نسبی هنرمند عکاس که نمایشگاه «نیست‌وَش» او عصر جمعه ۷ اردیبهشت ماه در خانه هنرمندان افتتاح شد، درباره عنوان این نمایشگاه به خبرنگار مهر گفت: «نیست‌وَش» تعبیری است که مولانا برای «خیال» در دفتر اول مثنوی به کار گرفته، در واقع خیال نتیجه‌ حضور هر پدیده در اندیشه‌ ما و عدم حضور آن در دنیایِ واقع است، بنابراین تخیلی که بر مبنای خیال صورت می‌گیرد، هستِ نیست نما است و چون کارهای من بر مبنای خیال آمیز بودن استوار هست، این عنوان را در نظر گرفتم.

وی درباره آثارش توضیح داد: از آنجایی که برای من پردازش نگاه و دید خلاقانه، بر وسیله ثبت نگاه ارجحیت داشته است از همان ابتدا کارم را با موبایل شروع کردم. همیشه می‌خواستم واقعه یا لحظه‌ای ثبت شود که عناصرِ تصویر در واقعیت نتوانند با هم در یک صحنه جمع بشوند و سعی بر این داشتم که از نمادها و نشانه‌ها در کارهایم یا به عنوان تکرار مفاهیم گذشته‌ آنها یا در جهت ساخت تعابیر جدید استفاده کنم، ضمن اینکه می‌خواستم نورپردازی‌ها و تاریکی‌هایی را خودم برای کارهایم در نظر بگیرم که در لحظه ثبت عکس وجود نداشته اند.

این هنرمند در پایان عنوان کرد: برای من عکس‌ها یا نقاشی‌های سیاه و سفید، مفاهیمِ عمیقی را القا می‌کنند، یعنی ضمن این‌که ذهن محدود به سیاه و سفید می‌شود، آزادی ذهنی هم به همراه دارد که مخاطب، خیال‌پردازانه‌تر به اثر نگاه کند و پارادوکسِ نگاه و بی‌رنگیِ تصویر را کشف کند.

نمایشگاه «نیست‌وَش» تا ۱۴ اردیبهشت ماه در گالری پاییز خانه هنرمندان ایران برقرار است.

کد خبر 6089629

دیگر خبرها

  • وحیدی: اجرای طرح انسداد مرزها در حال پیگیری است
  • زمینه بهبود وضعیت معیشتی‌ کارگران فراهم شود
  • مسوولان مشکلات قشر کارگری را احصا و رفع کنند
  • الگوی عملیاتی تحقق شعار سال باید منجر به رشد تولید و خلق ثروت شود
  • پویایی در جامعه نیازمند جهادی عمل کردن و تعالی فرهنگ ایثار است
  • لزوم ایجاد فضای مناسب برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال
  • توفیق در تحقق شعار سال نیازمند ایجاد فضا برای ارائه ایده و طرح از سوی مردم است
  • ‌ساختارهای حقوقی و ‌حقیقی در تحقق شعار سال ‌مورد توجه قرار گیرد
  • «نیست‌وَش» افتتاح شد/ تخیلی که بر مبنای خیال صورت می‌گیرد
  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟